Cum sa prepari cea mai buna cafea?
Toata lumea stie, sau cel putin pretinde ca stie cum sa faca o cafea buna. Sunt insa putini care stiu reteta si pasii importanti pe care ii putem face ca sa avem o cafea cu adevarat savuroasa si aromata, atunci cand nu avem prin preajma aparate de cafea in custodie.
Iata in continuare ce etape puteti parcurge pentru a face mereu o cafea foarte buna si aromata. In primul rand va trebuie cafea boabe proaspete, cafeaua boabe e mai buna decat cea gata macinata, prospetimea si substantele importante din cafea se mentin mult mai bine, la fel si aroma.
In al doilea rand e bine sa tineti cafeaua in containere speciale, inchise ermetice, pentru a nu disparea gustul si aroma cand va hotarati sa o folositi.
In al treilea rand trebuie sa va orientati spre cafea de calitate, Arabica sau Robusta, a doua e mai ieftina, dar are continut mult mai mare de cofeina.
In al patrulea rand, ca sa obtineti o cafea buna trebuie sa rasniti boabele chiar inainte de a le folosi si sa faceti imediat cafeaua.
Nu in ultimul rand savurati cafeaua imediat ce e gata si nu o reincalziti sau incercati sa mai adaugati peste cea deja facuta alta. Daca nu aveti rabdare sa faceti cafea prin metoda clasica puteti sa luati una perfecta de la aparatele de cafea, care va pot oferi zeci de sortimente de cafea buna la preturi mici. Si ce e cel mai important puteti gasi aparate de cafea in custodie in orice institutie, echipamente noi si intretinute gratuit de firmele care le livreaza.