Cum recunosti o cafea buna
Expresia cafea pentru birou buna este de cele mai multe ori relativa. Cafeaua perfecta pentru unele persoane este uneori slaba calitativ pentru altii.
Cafea pentru birou – Fiecare parere este subiectiva, dar o cafea buna este influentata intotdeauna de mai multi factori.
O cafea buna va fi influentata atat de tipul aparatului, espressorului, modul de preparare, granulatia cafelei macinate, temperatura la care se prepara, felul in care au fost preparate si ambalate boabele, dar mai ales de tipul cafelei.
Cea mai cunoscuta si dorita de consumatori este cafeaua arabica. Cafeaua arabica este recunoscuta datorita aromei profunde, a gustului dulce, parfumat si persistent. Contine mai putina cofeina si este mai pretentioasa in preparare.
Cand detii un espressor de cafea potrivit, pentru uz casnic, sau de birou poti folosi orice tip de cafea, vending sau profesionala.
Cafeaua vending este cea care se utilizeaza in automatele destinate spatiilor publice, iar cea profesionala este folosita in espressoarele profesionale din baruri si restaurante.
Indiferent ca esti sef sau un simplu angajat, aroma cafelei perfecte va fi una singura.
In functie de utilizare sunt recomandate urmatoarele tipuri de cafea pentru birou, ce pot fi folosite in aparatele profesionale:
Pentru automatele de cafea vending specialistii recomanda urmatoarele sortimente de cafea: Ics cafea boabe, Covim Orocrem, Granbar, Carraro Marrone si Rosso, Garibaldi Espresso Bar, Tchibo Creme Suisse, El Mundo sau Lavazza Gusto Forte Vending.
Pentru automatele profesionale de cafea, destinate barurilor ori restaurantelor sunt recomandate, urmatoarele tipuri de cafea;Lavazza Super Crema, Crema e Aroma Espresso, Gold Selection, Pienaroma, Illy, Bazzara GranCapuccino ori Pellini Top.
Pentru utilizarea casnica sunt recomandate: Lavazza Crema e Aroma, Qualita Rosa, Qualita Oro, Crema Ricca, Tierra, Dallmayr sau Illy.
Expressoarele automate de cafea functioneaza, in general, cu orice tip de cafea boabe expresso, vending sau profesionala. Astfel, pentru aparatele folosite, in cadrul unor companii mici sau mari poate fi folosita, cu incredere, orice marca de cafea. De obicei, insa cafelele mai scumpe contin mai multa cafea arabica si, in plus, sunt mai aromate.